Celoškolní podzimní projekt STROMY se zaměřil na zvelebení školní zahrady, jednalo se o první část aktivity, která bude pokračovat na jaře 2024, součástí projektu bude i vykácení borovic a nová výsadba 11 stromů v areálu školního pozemku. Na podzimní části se podílely všechny třídy pod vedením svých pedagogů, každý přiložil ruku k dílu.

1. ročníky vyčistily a doplnily hmyzí domečky, 2. ročníky upravily záhonky z polen a osázely je léčivými rostlinami, 3. ročníky vyčistily smyslový chodníček od plevele a přetřídily kameny do správných čtverců, 4. ročníky zasázely cibuloviny - narcisy a tulipány, které nás mile překvapí na jaře až rozkvetou, 5. a 7. ročníky pomáhaly hrabat listí, kterého se využilo na nadkrývání a mulčování vysazených stromů, listí drží vláhu, přes zimu zhnije a poslouží zároveň jako přírodní hnojivo, 6. ročníky rozšířily bylinkovou spirálu a budou jí postupně dosazovat, také pomáhaly odplevelit záhony, hrabat listí a pravidelně zalévat vše, co bylo potřeba, 8. ročníky vyčistily a uhrabaly prostor pod okny ke školnímu hřišti, který se bude ještě za pomoci 7. ročníků zarovnávat a osadí se novou travou tak, aby zde vznikl další prostor, kde si budeme moci za pěkného počasí sednout, 9. ročníky pomáhaly s přípravou děr a výsadbou nových stromů.

Podzimní část jsme ukončili prohlídkou školní zahrady, abychom všichni viděli, co se nám podařilo a zazpívali jsme si společné písně o stromech.

Teď, když máme první výsadbu hotovou, můžeme se přes zimu vrhnout na tvoření naučné stezky, vymýšlení úkolů, šifer a těšit se na jarní část, vyzkoušení si stezky a zakončení tohoto projektu. Před námi je teď důležitý úkol, a to chránit stromy před poškozením, starat se o ně tak, aby mohly veškerou sílu a energii věnovat svému růstu a utvořily tak na školní zahradě přirozený stín.

DSC 7010web DSC 7013web DSC 7011web DSC 7028web DSC 7025web DSC 7052web DSC 7046web DSC 7058web DSC 7078web DSC 7074web

 

Nahoru
Nastavení cookies
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Povolit vše.
Povolit vše
Zakázat vše
Analytics
Umožňují nám sledovat návštěvnost a způsob používání stránek. Díky tomu můžeme stránky optimalizovat tak, aby se vám s nimi lépe pracovalo.
Google Analytics
Povolit
Zakázat
Uložit nastavení