FIRST LEGO League Explore

A je to tady!

11.5. 2024 se tým naší základní školy pod vedením paní vychovatelky Lucie Musilové zúčastní festivalu pro ty, které baví robotika.

Festival se koná pod záštitou České ligy robotiky a organizátorem je Akademie mladých  vědců, z.s. Účastníme se v kategorii Explore pro žáky ve věkové kategorii 6-10 let, kterou bereme jako předstupeň k turnaji Challenge pro věkovou kategorii 10-16 let, kam bychom směřovali v následujícím školním roce 2024/2025.

Festival Explore se zaměřuje na preciznost a splnění zadání soutěžní stavby, kterou představí tým porotě a děti tak získají  inspiraci a zkušenosti pro Challenge turnaj v dalším školním roce, kde po krajských a národních kolech se skýtá týmům možnost účasti na světovém turnaji, který se letos koná v USA a je zde také možnost účasti na „otevřených šampionátech“, které navazují v dalších měsících na světový šampionát, letos v Norsku a Brazílii.

Spojení umění a moderních technologií je výzva současnosti, která se prolíná různými profesemi a je pro nás potěšující, že máme v našem kolektivu paní vychovatelku Lucii Musilovou, které je tato oblast více jak blízká a své zkušenosti, nápady a elán pro nové věci předává žákům a pomalu, ale jistě, je na účast v soutěži začala připravovat, neboť soutěž rozvíjí jak technické dovednosti spojující inženýrství, matematiku a technologie, ale také měkké dovednosti, stále důležitější pro úspěšné uplatnění v pracovních i výzkumných týmech, zaměřuje se paní vychovatelka na ně v kroužku Dračí hlídka již třetím rokem. Děti v rámci této zájmové relaxační aktivity rozvíjí sociální dovednosti, empatii, spolupráci, podporuje se kreativita, schopnost improvizace, dovednost řešit problémy, hledají cesty k řešení problémových situací a společně s tím nést i následky svých rozhodnutí.

Věříme, že příprava zaměřená na týmovou komunikaci, logické myšlení a spolupráci bude pro naše žáky nesmírnou výhodou a festival bude pro ně další zkušeností a zvládnutou výzvou.

Mgr. Petra Grünhutová

     ředitelka školy

lego

Nahoru
Nastavení cookies
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Povolit vše.
Povolit vše
Zakázat vše
Analytics
Umožňují nám sledovat návštěvnost a způsob používání stránek. Díky tomu můžeme stránky optimalizovat tak, aby se vám s nimi lépe pracovalo.
Google Analytics
Povolit
Zakázat
Uložit nastavení